Fumatul este daunator in timpul sarcinii

 
Creşte riscul de tulburări respiratorii


Femeile care fumează în timpul sarcinii îşi expun bebeluşii unor grave probleme cardiovasculare şi pulmonare. Un nou studiu care a inclus peste 1.000 de copii participanţi demonstrează cum fumul de ţigară afectează fătul, modificându-i ADN-ul şi expunându-l la dezechilibre pulmonare grave, inclusiv la astm. În cercetările din timpul studiilor, copiii din 13 comunităţi ale Californiei de Sud au fost examinaţi pulmonar. Peste 10% dintre copiii expuşi fumatului matern au prezentat mai târziu afecţiuni respiratorii.


Ţigările pot duce la avort


Din cauza cantităţii mari de nicotină şi monoxid de carbon, fumatul poate determina tulburări în oxigenarea fătului (denumită medical hipoxie fetală). În general, femeile care fumează mai mult de cinci ţigări pe zi sunt expuse riscului de avort sau naşteri premature. De asemenea, la copiii născuţi din mame fumătoare sau care au fost expuse constant fumului de ţigară în timpul sarcinii (fumat pasiv) s-a constatat frecvent o greutate mică a fătului la naştere. Trebuie ştiut că un copil născut prematur sau subdezvoltat va fi mereu mai sensibil şi mai predispus la boli grave.


Sindromul morţii subite, mai des la copiii afectaţi de fumat


Copiii născuţi prematur, cu mame care au fumat în timpul sarcinii, au un risc mai mare de a muri din cauza sindromului morţii subite, potrivit unui studiu al Universităţii Calgary. Sindromul morţii subite nu este detectabil, nu are simptome, nu se tratează şi apare la copiii cu vârste până într-un an. Specialiştii consideră că este o inadaptabilitate a copilului la noul mediu de viaţă, care apare la copiii dezvoltaţi incorect sau incomplet.
Sursa: Ziarul Click!


Medicina informativa pe Facebook Medicina informativa pe Twitter Abonare prin RSS la Medicina informativa